Președintele Consiliului de Administrație, Axel Berger, se alătură Consiliului de Supraveghere, fiind urmat de Dr. Marcus Söldner


Președintele Consiliului de Administrație al CarGarantie, Axel Berger (62) se alătură Consiliului de Supraveghere al companiei, la data de 1 ianuarie 2019. Președintele Consiliului de Administrație, Dr. Marcus Söldner, împreună cu Wolfgang Bach, director financiar și Administrație Generală, conduc compania.

După mai mult de 20 de ani de activitate în Consiliul de Administrație, inclusiv 12 ani în funcția de președinte al Consiliului de Administrație, Axel Berger a decis să se alăture Consiliului de Supraveghere. Axel Berger s-a alăturat CarGarantie în 1989 și a deținut numeroase poziții de conducere în domeniul vânzărilor până la preluarea mandatului în cadrul Consiliului de Administrație. Pe lângă activitățile sale operaționale foarte importante în domeniul vânzărilor, deciziile strategice – în special punerea bazelor cooperării internaționale IWS – au influențat în mod repetat succesul companiei. Cu un volum curent din prime de 200 de milioane de euro și cooperări cu peste 40 de producători și 23.000 de detailiști specializați, asiguratorul de specialitate din Freiburg a evoluat de la o companie națională, la unul dintre liderii pieței europene din sectorul asigurărilor de garanții în industria automobilelor. În prezent, compania este prezentă pe plan internațional în Europa și Asia în 22 de țări.

Noul președinte al Consiliului de Administrație, Dr. Marcus Söldner, în vârstă de 47 de ani, este membru al Consiliului de Administrație al CarGarantie de 2,5 ani și a fost responsabil pentru piețele din Europa de Vest și de Est și Asia, precum și pentru departamentele de dezvoltare a afacerilor și marketing, până la preluarea funcției de președinte al Consiliului de Administrație. Înainte de a se alătura CarGarantie, acesta a deținut diferite funcții de conducere pe plan internațional, în industria automobilelor, ca de exemplu în cadrul Allianz, BMW Group și Nissan.

După asumarea responsabilității globale pentru activitatea de asigurare de garanție din cadrul Nissan, în calitate de Director General al Nissan Global Reinsurance, Ltd. in 2016 acesta s-a alăturat CarGarantie.

Wolfgang Bach (60) este director financiar, Administrație Generală și este responsabil pentru departamentele de Finanțe, Control, Controlul Produselor, IT și Resurse Umane. Odată cu schimbarea lui Axel Berger în cadrul Consiliului de Supraveghere, acesta va prelua și alte domenii interne, cum ar fi procesarea garanțiilor și departamentul juridic. Înainte de a se alătura CarGarantie, a deținut diferite funcții de conducere în cadrul concernului Gothaer.

Scopul declarat al Consiliului de Administrație este extinderea în continuare a poziției de lider pe piața europeană. Accentul va fi pus pe extinderea cooperării cu distribuitorii și producătorii, precum și pe dezvoltarea de produse suplimentare în sectorul de garanție și loialitate a clienților și pe consolidarea continuă a ofertelor de servicii.

Axel Berger, Președintele Consiliului de Administrație (mijloc), Wolfgang Bach, Director Financiar și Administrație Generală (stânga), Dr. Marcus Söldner, Director Vânzări (dreapta)